24.09.2016, 19:30 h

Orgelkoncert med to organister

Sct. Marie Kirke, Sønderborg (DK)
Orgelkonzert mit zwei Organisten
Værker af | Werke von: Messiaen, Rheinberger & Litaize
Orgel: Anne Agerskov, Orgel (Sønderborg, DK) & Frank Laue (Dybbøl, DK)
Fri entré | Eintritt frei


Anne Agerskov (DK)

Anne_Agerskov_72dpiAnne Agerskov er solistklassestuderende på Det Jyske Musikkonservatorium ved professor Ulrik Spang-Hanssen og domorganist Kristian Krogsøe, hvor hun blev optaget i 2014 med topkarakter. Siden 2014 har hun haft organistembedet ved Sct. Marie kirke i Sønderborg, herunder dirigent for Sct. Marie Kirkes Motetkor og fra sommeren 2016 er hun ansat som underviser i orgel på MGK i Sønderborg.

I foråret 2016 har hun studeret et semester i Paris ved professor Eric Lebrun på Conservatoire de Saint-Maur-des-Fossés og har desuden i sin studietid deltaget i mesterkurser med bl.a. Ludger Lohmann, Christoph Schöner, Anders Johnson, Winfried Bönig, Bjørn Andor Drage og Michele Croese.

Anne har spillet koncerter i Sverige, Tyskland, Frankrig, Italien og Schweiz og medvirket på continuo i Sønderjyllands Symfoniorkester. Hertil kommer hendes medvirken i forskellige kammerensembler, aktuelt især en fast duo for trompet og orgel med Sidsel Lund og en duo for sopran og orgel med Camilla Button, der løbende giver koncerter i de danske kirker.


Frank Laue (DK)

Frank_Laue_72

Frank Laue er født og opvokset i Nordtyskland. I 1995 flyttede han til Danmark og er siden 2003 ansat som organist og korleder ved Dybbøl Kirke. Han er uddannet kandidat fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus i orgel og som master i klassisk korledelse. Frank Laue har spillet adskillige orgelkoncerter, fortrinsvist i lokalområdet, og har i efterhånden mange år været tovholder for og organist ved sommerkoncertrækken på Sønderborg Slot. Ved siden af sin faste ansættelse i Dybbøl Kirke, hvor han har stiftet og leder to kor, er Frank Laue dirigent af Sønderjysk Drengekor og projektmedarbejder i Det Sønderjyske Sangcenter. En helt anden musikalsk interesse dyrker han, når han spiller dinnermusik på klaver til fester og ved andre lejligheder.